لوگو دکتر امیر نیازی
Search
Close this search box.
عمل بینی شکسته

عمل بینی شکسته

شکستگی بینی معمولا در قسمت روی پل بینی می‌باشد و می‌تواند برای فرد بسیار دردناک باشد و باعث شود که در اطراف بینی و حتی چشم‌ها، کبودی و ورم ایجاد شود که باید هر چه سریع‌تر درمان شود. اگر این شکستگی خفیف باشد، معمولا پس از مدت ۳ هفته، مشکل رفع می‌شود. ولی در مواردی نیز علائم شکستگی هر روز بدتر شده و فرد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کند تا تحت درمان قرار بگیرد. در این شرایط ممکن است که پزشک عمل بینی شکسته‌ را برای این شخص تجویز کند.

چه زمان نیاز به عمل بینی شکسته دارید؟

بعد از وارد شدن ضربه به بینی تشخیص اینکه آیا دچار شکستگی شده است یا خیر کمی سخت می‌باشد. یکی از نشانه‌های مهم شکستگی در استخوان بینی، این است که از جای خود بیرون آمده و به یک سمت متمایل شده است. در مواقعی هم ظاهر بینی در تغییری ایجاد نشده است، ولی بینی شکسته است. همچنین گاهی در اثر وارد شدن یک ضربه به بینی، خونریزی به وجود می‌آید. در مواردی که بینی شکسته نشده باشد، باید تورم آن بعد از یک هفته بر طرف شده و تنفس دچار مشکل نشود. در این شرایط بینی نیازی به درمان یا انجام جراحی زیبایی بینی ندارد.

عمل بینی شکسته قدیمی

اما اگر بد فرمی یا اختلال در تنفس در بینی تداوم پیدا کند، آنگاه باید درمان‌هایی مانند عمل بینی شکسته، صورت گیرد. تشخیص شکستگی بینی توسط پزشک متخصص و با انجام معاینات خاصی انجام می‌شود. در برخی مواقع پزشک برای تشخیص دقیق‌تر خود، برای فرد سی تی اسکن را تجویز می‌کند. از علائم ظاهری که از طریق آن می‌توان به شکستگی بینی پی برد، عبارتند از: 

  • احساس درد در اطراف و داخل بینی
  • خمیدگی و کج شدن بینی
  • تورم در بینی و اطراف آن
  • خونریزی از بینی
  • ایجاد گرفتگی در بینی با عدم تخلیه 
  • کبودی در اطراف بینی و چشم‌ها 
  • ایجاد صدای ترک و تق تق در زمان حرکت بینی 
  • ترشح مخاط از بینی

بهترین زمان برای جراحی بینی شکسته چه زمانی است؟

در زمانی که ضربه فیزیکی به بینی وارد می‌شود، اگر بینی دچار درد غیر قابل تحمل شده و سوراخ‌های آن بیشتر از چند دقیقه خونریزی داشت، باید به سرعت به پزشک مراجعه شود. علاوه بر این از علائم خطرناک در این شرایط، می‌توان به حالت تهوع، سر درد شدید، اختلال در تنفس و … اشاره کرد. لا بروز هر یک از این نشانه‌ها، احتمال این وجود دارد که یک آسیب جدی برای بینی ایجاد شود و تنها راه معاینه توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی می‌باشد. اگر در مراجعه به پزشک کوچکترین تاخیری حاصل شود، استخوان بینی پس از گذشت ۱۰ روز به همان فرم ناخوشایند ایجاد شده، جوش خواهد خورد.

همواره توصیه پزشکان متخصص در این شرایط این است که عمل بینی شکسته باید با گذشت ۴ تا ۶ ماه بعد از این شکستگی انجام پذیرد. زیرا در این زمان تورم بینی که در اثر صدمه ایجاد شده، به صورت کامل از بین رفته و استخوان بینی تثبیت می‌شود. در این صورت پزشک می‌تواند از ظاهر اولیه بینی تصویر دقیق‌تری داشته باشد. جراحی بینی نوعی عمل ترمیمی به حساب می‌آید که در آن پزشک می‌خواهد تا فرم بینی را به صورت اولیه باز گرداند. در برخی مواقع افراد مایل هستند تا در کنار جراحی شکستگی بینی، برای آن‌ها عمل زیبایی بینی نیز صورت گیرد. در نتیجه این افراد احتیاج به سپتورینوپلاستی کنترل خواهند داشت. 

آیا درمان بینی شکسته با راهکار های بدون جراحی امکان پذیر است؟

لازم به ذکر است که تنها راه درمان در زمان شکستن بینی، عمل جراحی نمی‌باشد. در مواقعی پزشک به وسیله بستن آتل بر روی بینی و نیز قرار دادن یک پانسمان درون سوراخ‌های آن، به درمان این عضو آسیب دیده اقدام می‌کند. گاهی اوقات نیز غضروف و استخوان بینی در اثر ضربه جابجا می‌شود و پزشک آن را بدون جراحی، جا می‌اندازد. البته گاهی پزشک با کمک برخی از ابزار‌های ویژه برای صاف نمودن غضروف یا استخوان این کار را انجام می‌دهد. بنابراین عمل بینی شکسته در مواردی لازم است و توسط پزشک توصیه می‌شود که این شکستگی استخوان و غضروف شدیدتر باشد.

زیرا در این هنگام معالجه از طریق مراقبت‌های اولیه و درمان خانگی ممکن نمی‌باشد. بروز شکستگی‌های حاد بینی، سبب جابجایی تیغه بینی، انحراف سپتوم، باریک و نازک شدن مجاری بینی می‌شود. همچنین جمع و لخته شدن خون درون بینی، سبب ایجاد هماتوم سپتوم و در نتیجه یک وضعیت خطرناک خواهد شد و فقط راه درمان آن، جراحی بینی است. به این علت باید در اولین فرصت ممکن به پزشک مربوطه مراجعه نموده و درمان بینی به روش های مورد نظر پزشک انجام پذیرد.

در عمل بینی شکسته کدام بخش های بینی اصلاح می شود؟

پزشک جهت انجام عمل بینی شکسته از تکنیک‌های جراحی به روش بسته و جراحی باز بهره می‌گیرد. در زمانی که آسیب‌های وارده به بینی گسترده‌تر بوده و پزشک نیاز دارد جهت دسترسی به غضروف‌ها و بافت‌های صدمه دیده، پوست بینی را بردارد، عمل جراحی باز را بر روی بینی شکسته انجام می‌دهد. سپس به ترمیم غضروف‌ها، سپتوم و استخوان آسیب دیده درون بینی می‌پردازد.

در برخی موارد نیز پزشک می‌تواند بدون برش کلوملا و برداشتن پوست بینی، تنها از راه سوراخ‌های بینی، داخل آن را درمان کند. به این دلیل پزشک جراحی بینی به روش بسته را انجام می‌دهد. بعد از انجام هر دو روش جراحی، پزشک بینی فرد را گچ گرفته تا به این صورت بافت‌هایی که اصلاح شده اند، در موقعیت مناسب خود تثبیت شده و استحکام داشته باشند.

معایب و خطرات جراحی بینی شکسته

از گذشته تاکنون در فرآیند انجام هر جراحی معمولا برخی از عوارض جانبی ایجاد می‌شود. عمل بینی شکسته نیز در مواردی سبب بروز بعضی از عوارض جانبی خواهد شد. معایب و خطرات جراحی بینی شکسته، به صورت زیر می‌شود:

  1. خونریزی: در برخی مواقع جراحی بینی شکسته، باعث خونریزی شدید می‌شود که در این زمان شخص نیاز به ترمیم و تزریق خون دارد.
  2. عفونت: در صورت عدم رعایت بهداشت کافی، گاهی ممکن است پس از عمل، بینی دچار عفونت شود که نیاز به درمان با انواع آنتی ‌بیوتیک خواهد داشت.
  3. درد و ناراحتی: ممکن است پس از عمل بینی، عوارضی مانند درد، تورم، خارش، تغییر رنگ پوست، احساس سنگینی و فشار در ناحیه بینی وجود داشته باشد.
  4. تغییرات ظاهری: در برخی موارد این جراحی باعث تغییرات ظاهری نامطلوب در ناحیه بینی می‌شود، از این تغییرات می‌توان به عدم تطابق بین نسبت‌های صورت، انحراف بینی یا تغییر شکل طبیعی بینی اشاره کرد.
  5. نیاز به جراحی تکمیلی: گاهی اوقات ممکن است این جراحی بینی، نیاز به عمل تکمیلی داشته باشد تا نتایج نهایی به دست آید. زیرا نتایج عمل نامطلوب بوده و نتوانسته است تا رضایت بیمار را کسب نماید.
  6. عوارض بیهوشی: در صورت استفاده از بیهوشی عمومی، خطرات مرتبط با بیهوشی مانند عوارض تنفسی، عوارض قلبی و عروقی، عفونت ریوی و خطر تجمع خون در عروق بیمار وجود دارد.

نتیجه گیری

شکستگی بینی می‌تواند بر اثر هر نوع ضربه فیزیکی مانند تصادف، تمرین ورزشی، سقوط از بلندی و … برای برخی افراد ایجاد شود و درد بسیار شدید و غیر قابل تحملی را برای آن‌ها به وجود آورد. گاهی اوقات استخوان‌های بینی در اثر شکستگی جابجا نشده است و با استفاده از برخی مراقبت‌های خانگی مثل انواع مسکن، کیسه یخ و … امکان‌پذیر می‌باشد. ولی اگر افراد با عدم بهبود بینی بعد از چند روز، بد فرم شدن آن، اختلالات تنفسی، سردرد یا تهوع مواجه شدن، باید خیلی سریع به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنند. در این شرایط پزشک معالج به انجام عمل بینی شکسته یا در واقع جراحی ترمیمی بینی اقدام می‌کند تا بینی را به شکل و فرم ظاهری اولیه بازگرداند. 

مطالب مرتبط
2 Responses
  1. یک بار دیگر درود بر شما دکتر البته پانزده سال پیش بود پیش جراح آلمانی بودم می خواستم از شما سوال کنم در این مدت پانزده سال اتفاق خاصی افتاده برای درمان بینی شکسته قدیمی که جوش نخورده

  2. درود بر شما
    بینی من حدود ۵۰ سال پیش شکسته شده و جوش هم نخورده درد هم دارم . غضروف های بینی ام هم از بین رفته ساکن آلمان هستم دکتر جراح آلمانی به من گفته که جوش نمی خورد استخوان بینی مثل برگ کاغذ است و باریک البه یک سال بعد از شکستن جراحی کردم آن موقعه در ایران بودم الان دردش اذیت می کند من را .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *